Morotskaka
Kategorier

Morotskaka

Ingredienser:
  • 3 dl rapsolja
  • 2 dl råsocker
  • 4 ägg
  • 3 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 2 dl teff
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 8 dl rivna morötter
  • 3 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl torkade aprikoser
  • Sesamfrö till formen
  • Topping:
  • 300 g färsk ost
  • 1 dl kokosgrädde eller havregrädde
  • 1 msk flytande honung
Gör så här:
  1. Smörj och bröa form med löstagbar botten med sesamfrö. Vispa ihop olja råsocker. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör om. Vänd ned de rivna morötterna, hackade nötter och aprikoser skurna i bitar. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen. Vispa ihop toppningen och bred den över kakan när den svalnat. Garnera med citronmeliss, bär och morötter som du skärt med sisaljärnet eller på rivjärn.  Grädda i ugn på 175 grader i ca 60 minuter.

Produkter

Relaterade recept