Sockerkaka med chokladsås
Kategorier

Sockerkaka med chokladsås

Ingredienser:
  • 75 g smör, laktosfri
  • 1,5 dl rårismjöl
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl pofibrer
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 dl havremjölk
  • 3 ägg
  • Sesamfrö till formen
  • Chokladsås:
  • 100 g chokladkaka, 70% cacao
  • 1 msk kokosolja
Gör så här:
  1. Sätt på ugnen 175 grader.
    Smörj en kakform med koksolja, rapsolja eller laktosfritt smör, bröa med sesamfrö.
    Smält smör och häll i havremjölken. Blanda mjöl, pofiber och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke, vänd ned i mjölblandningen. Häll ned det smälta smöret och havremjölken, rör till en jämn smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.

  2. Bryt chokladen i bitar i en skål och kokosolja i vattenbad eller mikron, häll den smälta chokladen över sockerkakan.