Ingredienser:
- 75 g smör, laktosfri
- 1,5 dl rårismjöl
- 1 dl kikärtsmjöl
- 0,5 dl pofibrer
- 1,5 dl råsocker
- 1 dl havremjölk
- 3 ägg
- Sesamfrö till formen
- Chokladsås:
- 100 g chokladkaka, 70% cacao
- 1 msk kokosolja
Gör så här:
Sätt på ugnen 175 grader.
Smörj en kakform med koksolja, rapsolja eller laktosfritt smör, bröa med sesamfrö.
Smält smör och häll i havremjölken. Blanda mjöl, pofiber och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke, vänd ned i mjölblandningen. Häll ned det smälta smöret och havremjölken, rör till en jämn smet. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter.Bryt chokladen i bitar i en skål och kokosolja i vattenbad eller mikron, häll den smälta chokladen över sockerkakan.