Magnifik Morotskaka
Kategorier

Magnifik Morotskaka

Ingredienser:
  • 4 dl Ewalie brödmix - Se produkt
  • 2,5 dl rapsolja
  • 3 ägg
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl
  • Topping:
  • 2 dl färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 morötter, rivna, används till dekor
  • 1 dl valnötter
Gör så här:
  1. Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja. Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna. Hacka valnötterna och skala och riv sedan morötterna. Blanda ner valnötterna och morötterna i smeten. Rör om ordentligt. Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö. Häll smeten i formen och grädda i ugn på 200 grader i 40–45 minuter. Medan kakan svalnar, blanda färskost, crème fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål. Bred blandningen över kakan och dekorera med rivna eller svarvade morötter.

Produkter

Relaterade recept