10-12 bitar
Ingredienser:
- 5 äggvitor
- 2 dl råsocker
- 150 gram hackade nötter
- 1 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
- 2 msk kakao
- 1 påse mandelspån (50 gram)
- Fyllning:
- 3 dl laktosfri vispgrädde, eller soja-grädde
- 200 gram mangobitar
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, fortsätt att vispa. Blanda försiktigt i nötter, mjöl och kakao. Bred ut smeten(30×40 cm) på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över mandelspån. Grädda i ugn på 175 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler. Vispa grädden, blanda i mangobitar i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, ganska löst så den inte spricker. Sikta lite florsocker över.
Produkter