Budapestrulle
Kategorier

Budapestrulle

10-12 bitar

Ingredienser:
  • 5 äggvitor
  • 2 dl råsocker
  • 150 gram hackade nötter
  • 1 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 2 msk kakao
  • 1 påse mandelspån (50 gram)
  • Fyllning:
  • 3 dl laktosfri vispgrädde, eller soja-grädde
  • 200 gram mangobitar
Gör så här:
  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, fortsätt att vispa. Blanda försiktigt i nötter, mjöl och kakao. Bred ut smeten(30×40 cm) på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över mandelspån. Grädda i ugn på 175 grader i 15 minuter. Låt svalna på galler. Vispa grädden, blanda i mangobitar i grädden. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, ganska löst så den inte spricker. Sikta lite florsocker över.

Produkter