Pärontosca med pistagenötter
Kategorier

Pärontosca med pistagenötter

Ingredienser:
  • Ca 30 kakor
  • 100 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 2 st stora päron
  • Glasyr:
  • 75 g smör eller 50 g kokosolja
  • 0,5 dl råsocker
  • 1,5 msk quinoamjöl
  • 1,5 msk mjölk eller havremjölk
  • 2 dl hackade pistagenötter
Gör så här:
  1. Smöra och bröa en lite långpanna (20×30 cm). Bröa med sesamfrö. Rör ihop de torra ingredienserna med rumsvarmt fett. Tryck ut smeten i formen. Skala och tärna päronen, tryck ned dem jämnt fördelade i smeten. Grädda i ugn på 175 grader i 20 minuter. Medan kakan svalnar gör du glasyren genom att smälta fettet i en kastrull på spisen, vispa ned socker, mjöl och mjölk och hackade pistagenötter. Bred glasyren över kakan och grädda ytterligare i 10-12 minuter eller tills glasyren fått färg. Skär sedan i små mumsbitar!

Produkter

Relaterade recept