RAW Morotskaka med vaniljtopping
Kategorier

RAW Morotskaka med vaniljtopping

Ingredienser:
  • 12 st urkärnande dadlar
  • 2,5 dl mandel
  • 2,5 dl hasselnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl rivna morötter
  • 0,5 dl flytande kokosolja
  • 1 st lime, rivet skal
  • 2,5 tsk malen kanel
  • 1 cm färsk riven ingefära
  • En nypa kardemumma frö
  • En nypa havssalt
  • Topping:
  • 3 dl cashewnötter (blötlagda minst 4 timmar)
  • 0,5 dl honung
  • 1-2 tsk vaniljextrakt
  • En nypa havsalt
  • 0,5 dl kallpressad flytande kokosolja
  • 0,5 rivet limeskal
  • Hackade hasselnötter
Gör så här:
  1. Klä en form (15×15 cm) med bakplåtspapper. Mixa nötterna och kokosflingor till en fint kross. Ställ åt sidan. Mixa dadlar, späd med vatten till en pure. Tvätta av limen, riv ned skalet. Tvätta eller skala ingefäran och morötterna och riv ned dem. Blanda sedan ned nötkross och kokosolja i purén plus övriga torra kryddor. Mixa allt sammans. Fördela smeten i formen och ställ i frysen medans du gör vaniljtopping.

  2. Så här gör du vaniljtopping:

    Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa nötterna, honung, salt, vaniljextrakt och kokosolja till en jämn smet. Bred över topping. Låt stå minst en timme innan servering. Toppa med krossade hasselnötter och rivet limeskal

Produkter

Relaterade recept