Chokladkaka med Kanelkolasås
Kategorier

Chokladkaka med Kanelkolasås

Ingredienser:
  • 1 paket Ewalie Browniemix - Se produkt
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl av det feta lagret kokosmjölk
  • 1 1/2 dl kokossocker
  • 1/4 tsk äkta vaniljpulver
  • Några nypor havssalt (smaka av tills du får den saltmängd du gillar)
  • 1/4 - 1/2 tsk kanel
Gör så här:
  1. Följ enkelt anvisningarna på Ewalies Browniemix och grädda sedan chokladkakan i en form med löstagbara kanter.

  2. Medan kakan gräddas, koka ihop kolasåsen genom att blanda kokosmjölk, kokossocker och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Koka sedan ihop och låt sjuda under omröring. Efter några minuter börjar kolasåsen tjockna. Dra då av kastrullen från värmen och låt den svalna. När kolasåsen svalnat blandar du i kanelen och salt efter behag. Häll kolasåsen över kakan innan servering och toppa med syrliga lingon! Vill du göra mönster i kolasåsen tag lite kokosmjölk och dra försiktigt runt med en sked.

    Recepttips och bild från Evelina på evelinasekologiska.se

Produkter

Relaterade recept