Om Ewalie

Om Ewalie

Glutenfritt & ekologiskt för alla

Passion
Vi älskar mat med kvalitet, ekologiskt, naturligt glutenfritt och allt som förbättrar hälsan och miljön. Allt vi gör, gör vi med passion. En del skulle kanske säga att vi är lite nördiga.  Det är därför EWALIEs håller så hög kvalitet. Vi ger aldrig ge avkall på kvalitet. Därför väljer vi enbart råvaror som är naturligt fria från gluten. EWALIEs glutenfria och ekologiska produkter skiljer sig från andra glutenfria produkter på marknaden då vi har valt att INTE tillsätta vetestärkelse, majsstärkelse eller majsmjöl i våra produkter. Dessa snabba kolhydrater påverkar blodsockerkurvan likvärdigt druvsocker. Som glutenintollerant finns det en ökad risk att drabbas av diabetes. Celiaki och diabetes är båda autoimmuna sjukdomar och närbesläktade. Vi anser att många glutenfria produkter som finns på marknaden idag inte är lämpliga att äta för en glutenintolerant person som har visat sig ha en överkänslighet mot snabba kolhydrater. Dessutom vet vi sedan tidigare att snabba kolhydrater ökar risken att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, kolesterol och fetma. 

Du hittar EWALIEs produkter förutom här på sajten i dagligvaruhandeln, ekobutiker, hälsokostbutiker och på förskrivning via apotek i Sverige.

Sunda värderingar
EWALIE sprider matglädje med hög kvalitetsfaktor i det lilla formatet med en flerdimensionell upplevelse.  Vi tror på sunda värderingar därför har vi valt råvaror av högsta kvalitet, oraffinerade, naturligt glutenfria och laktosfria. För oss är sunda matvanor livsnjutning, livsviktigt som ger livskraft. Det är vårt absoluta fokus när vi tar fram nya produkter.
Vi tänker på miljön och väljer gärna vegetariskt och skickar gods i samtransporter med båt och bil framför flyg. EWALIEs förpackningar är dessutom i miljövänlig kartong och plasten är nedbrytningsbar och källsorteras med papper.

VINNARE av GULDAXET 2015
Vi är så grymt stolta över att de som är experter på glutenfritt, Celiakiföreningen i Stockholm delade ut priset, GULDAXET till EWALIE, 2015.
Motivering
”Ett företag som med sina produkter ligger helt rätt i tiden och som bidrar till sunda matvanor utan tillsatser. Företagets produkter har hög kvalitet och är dessutom ekologiska. Företaget startades med målsättningen sunt – äkta – himmelskt gott”