Ingredienser:
- 8 st
- 5 dl kall mjölk
- 0,5 paket jäst ca 20 g
- 2 msk rapsolja
- 1 dl ren havregryn
- 1,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
- 1 msk pofiber
- 1 msk psylliumskal
- 1 stor morot
- En nypa havssalt
Gör så här:
Blanda mjölk, jäst och olja med en visp. Blanda i de övriga torra ingredienserna. Kör i matberedare eller mixer ca 5 minuter. Skala och riv en morot. Blanda ned i degen. Låt degen vila i bunken med en bakduk över i 2 timmar. Värm ugnen till 230-240 grader. Klicka ut degen med hjälp av två skedar, åtta frallor på plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt bröden svalna innan du skär i dem.
Produkter