- 6,5 dl laktosfri mjölk
- 25 g jäst
- 2 dl quinoaflingor
- 2 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
- 1 dl pofibrer
- 1 dl nyponmjöl
- 0,5 dl linfrö
- 2 msk fiberhusk
- 2 nypor salt
- Fyllning:
- en bit chevre
- en bit fetaost
- en liten burk soltorkade tomater
- en näve valnötter
- Lite honung att ringla över
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ned jästen i mjölken, vispa med degkrokarna så att jästen löser sig. Tillsätt fiberhusk, låt stå 2-3 minuter. Blanda i de torra ingredienserna. Vispa med degkrokarna till en lite gryning smet. Rör om i bunken och forma degen till en rund boll. Låt jäsa med plastfilm över i minst 2 timmar.Rullar bollar och tryck ned i stora muffinsformar.
Smaksätt de olika muffinsen med t ex. En bit chevre, 2-3 valnötter, ringla lite honung över
Några små bitar fetaost, 2 soltorkade tomater i bitar.
Fyll dem med det du tycker om.Grädda i ugn ytterligare 30 minuter.
Vill du bara baka bröd utan fyllning och i muffinsformar. Rulla bollar till frallor eller gör två långa bröd. Låt jäsa på plåt med bakduk över i ytterligare 30 minuter. Grädda i ugn 30 minuter. Låt brödet svalna innan du skär i det.