Nypon matiga muffins
Kategorier

Nypon matiga muffins

Ingredienser:
  • 6,5 dl laktosfri mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 dl quinoaflingor
  • 2 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1 dl pofibrer
  • 1 dl nyponmjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 nypor salt
  • Fyllning:
  • en bit chevre
  • en bit fetaost
  • en liten burk soltorkade tomater
  • en näve valnötter
  • Lite honung att ringla över
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Smula ned jästen i mjölken, vispa med degkrokarna så att jästen löser sig. Tillsätt fiberhusk, låt stå 2-3 minuter. Blanda i de torra ingredienserna. Vispa med degkrokarna till en lite gryning smet. Rör om i bunken och forma degen till en rund boll. Låt jäsa med plastfilm över i minst 2 timmar.

  2. Rullar bollar och tryck ned i stora muffinsformar.
    Smaksätt de olika muffinsen med t ex. En bit chevre, 2-3 valnötter, ringla lite honung över
    Några små bitar fetaost, 2 soltorkade tomater i bitar.
    Fyll dem med det du tycker om.

  3. Grädda i ugn ytterligare 30 minuter.
    Vill du bara baka bröd utan fyllning och i muffinsformar. Rulla bollar till frallor eller gör två långa bröd. Låt jäsa på plåt med bakduk över i ytterligare 30 minuter. Grädda i ugn 30 minuter. Låt brödet svalna innan du skär i det.

Produkter

Relaterade recept