6-8 stycken
Ingredienser:
- 50 g smör, laktosfri alt 3 msk kokosfett
- 2 dl mandelmjöl
- 0,5 dl kokosmjöl
- 3 msk fiberhusk
- 3 ägg
- 1 ½ dl yoghurt, laktosfri alt sojayoghurt
- 1 ägg till pensling
- 2 tsk bakpulver
- 2 nypor flingsalt
- vallmo eller chiafrö till att strö ovanpå
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör eller kokosfett i kastrull på spisen eller i mikron. Blanda i fiberhusk och yoghurt, låt stå 2-3 minuter. Under tiden blandar du de torra ingredienserna. Knäck äggen i den smälta smör och yoghurtblandningen. Rör om. Häll i mjölblandningen. Rulla 6-8 bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje bröd och picka med gaffeln. Pensla bröden med ägg, strö över vallmo eller chiafrö. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.