Scones
Kategorier

Scones

6-8 stycken

Ingredienser:
  • 50 g smör, laktosfri alt 3 msk kokosfett
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl yoghurt, laktosfri alt sojayoghurt
  • 1 ägg till pensling
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nypor flingsalt
  • vallmo eller chiafrö till att strö ovanpå
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
    Smält smör eller kokosfett i kastrull på spisen eller i mikron. Blanda i fiberhusk och yoghurt, låt stå 2-3 minuter. Under tiden blandar du de torra ingredienserna. Knäck äggen i den smälta smör och yoghurtblandningen. Rör om. Häll i mjölblandningen. Rulla 6-8 bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje bröd och picka med gaffeln. Pensla bröden med ägg, strö över vallmo eller chiafrö. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.