Sesamrutor
Kategorier

Sesamrutor

Ingredienser:
  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 1 dl sesammjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • En nypa havssalt
  • Smör till formen
  • Topping:
  • Ren havregryn
  • Pumpakärnor
Gör så här:
  1. Värm ugnen 180 grader. Blanda de torra ingredienserna en i bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan bunke. Blanda sedan samman allt. Rör till en jämn smet. Lätt stå och svälla ca 5 minuter. Smörj en ugnsfastform (10×20 cm) med smör. Strö över havregryn och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ta ur brödet ur formen. Skär brödet i rutor.