Nyponfrallor
Kategorier

Nyponfrallor

Ingredienser:
  • 6-8 st bröd
  • 7,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 1-2 msk honung
  • 0,5 dl linfrön
  • 2,5 dl ren havregryn
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1,5 tsk salt
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 225 grader. Smula sönder jästen i en bunke och blanda medvattnet, olja och honungen. Blanda de torra ingredienserna för sig, sedan blanda ned dem i degvätskan.

  2. Smeten sväller inom några minuter till en deg. Så vispa ihop smeten snabbt. Låt degen stå i 10-15 minuter. Forma bollar med lätt fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt dem jäsa i ca 1,5 timme. Tänk på att glutenfritt inte jäser lika mycket som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär upp dem.

Produkter

Relaterade recept