Laxpizza
Kategorier

Laxpizza

Ingredienser:
  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 1 tsk råsocker
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,25 dl olivolja
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 3,5 dl Ewalie mjölmix - Se produkt
  • Tomatsås:
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano salt och peppar
  • Topping:
  • 150-200 g Varmrökt lax
  • 1 st fänkål
  • 1 st mozzarella ost
  • 2 nävar baby spenat
  • 0,5 dl pinjenötter
  • en nypa flingsalt
  • olivolja att ringla över
Gör så här:
  1. Blanda ingredienserna till pizza degen, låt jäsa under plastfolie i 30 minuter. Medan degen jäser låt tomatsåsen stå och puttra på spisen. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en kastrull, smaka av med salt och peppar. Kavla ut degen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bre över tomatsås, strö ut baby spenat över pizzan, skiva fänkål och mozzarella och fördela jämt över pizzan, lika så med laxen. Strö över pinjenötter och ringa över lite olivolja. Grädda i ugn på 225 grader i ca 10 minuter eller tills pizzan fått färg och osten smält.

Produkter

Relaterade recept