Blomkålspizza med Kronärtskocka
Kategorier

Blomkålspizza med Kronärtskocka

Ingredienser:
  • 4 stycken
  • Botten:
  • 4,5 dl riven blomkål
  • 3,5 dl riven västerbottenost
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • En nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • Topping:
  • 2 dl tomatsås
  • 1 mozzarella
  • 0,5 dl parmesanost
  • 400 g färsk spenat
  • 4 st kronärtskocka i olja
  • Oregano
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 225 grader. Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bred tomatsås över, lägg på spenat och kronärtskockor, oregano, salt och peppar, skivor av mozzarellan och strö över riven parmesanost och grädda ytterligare ca 8-10 minuter.

Produkter

Relaterade recept