Ingredienser:
- 4 stycken
- Botten:
- 4,5 dl riven blomkål
- 3,5 dl riven västerbottenost
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- En nypa flingsalt
- Svartpeppar
- Topping:
- 2 dl tomatsås
- 1 mozzarella
- 0,5 dl parmesanost
- 400 g färsk spenat
- 4 st kronärtskocka i olja
- Oregano
- Salt och peppar
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en skål. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 12-15 minuter. Bred tomatsås över, lägg på spenat och kronärtskockor, oregano, salt och peppar, skivor av mozzarellan och strö över riven parmesanost och grädda ytterligare ca 8-10 minuter.
Produkter