Rotfruktspizza
Kategorier

Rotfruktspizza

Ingredienser:
  • 2,5 dl blötlagt bovete i minst 2 timmar
  • 0,5 dl quinoamjöl
  • 1 msk chiafrö
  • en nypa salt
  • Eventuellt späd med vatten till en jämn smet
  • Tomatsås:
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl pinjenötter
  • 0,5 citron, saft
  • 1 msk olivolja
  • Topping:
  • 0,5 stor Sötpotatis
  • 1 st Palsternacka
  • 150 g Chevre
  • 2 färska fikon
  • 2-3 msk honung
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser till pizzabotten. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Mixa tomatsåsen och bred den över botten, skiva sötpotatis och palsternacka tunt, smula över chevre. Grädda i ugn 225 grader i ca 10 minuter eller tills pizzan fått fin färg och osten smält. Dela fikonen och lägg dem på pizzan, ringla honung över pizzan innan servering.