Zucchini- och haloumipizza
Kategorier

Zucchini- och haloumipizza

Ingredienser:
  • 4 st
  • ¼ del av jäst paket (ca 10 g)
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 dl rårismjöl
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,75 dl bovetemjöl
  • 3 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • En nypa havssalt
  • Bovetemjöl till utbakning
  • Toppning:
  • Tomatsås
  • Zucchini
  • Gul paprika
  • Gullök
  • 1 paket haloumi
Gör så här:
  1. Smula ned jästen i en bunke, häll i vattnet och vispa tills jästen löst upp sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i bunken med plastfolie över i 2 timmar.

  2. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem tunna med kaveln. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Bred tomatsås, lägg på hyvlad zucchini i rullar, gul paprika, skivad lök, riv haloumi och strö över. Värm ugnen till 250 grader. Och grädda pizzorna i 5-10 minuter.