Ingredienser:
- Botten:
- 4,5 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 60 g smör laktosfritt, tärnat
- 1 ägg
- en nypa salt
- Fyllning:
- 4-5 st rödbetor
- en stor näve spenat
- 200 g fetaost
- 4 st ägg
- 3 dl havremjölk
- en näve valnötter
- 1 msk honung
- 1 ½ msk balsamicovinäger
- 1 msk kokafett
- salt och peppar
- honung
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till pajbotten i en skål.
Tillsätt tärnat smör, knäck i ägget och blanda till en smidig deg.
Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm).Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och häll i lägg i fyllningen.
Skala och skär rödbetorna i klyftor. Fyll pajskalet med spenat och lägg över rödbetorna. Smula sedan över fetaosten. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen ca 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Torrosta nötterna i stekpanna och strö dem över pajen. Ringla över lite honung.
Produkter