Rödbeta och fetaostpaj
Kategorier

Rödbeta och fetaostpaj

Ingredienser:
  • Botten:
  • 4,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 60 g smör laktosfritt, tärnat
  • 1 ägg
  • en nypa salt
  • Fyllning:
  • 4-5 st rödbetor
  • en stor näve spenat
  • 200 g fetaost
  • 4 st ägg
  • 3 dl havremjölk
  • en näve valnötter
  • 1 msk honung
  • 1 ½ msk balsamicovinäger
  • 1 msk kokafett
  • salt och peppar
  • honung
Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna till pajbotten i en skål.
    Tillsätt tärnat smör, knäck i ägget och blanda till en smidig deg.
    Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm).

  2. Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och häll i lägg i fyllningen.
    Skala och skär rödbetorna i klyftor. Fyll pajskalet med spenat och lägg över rödbetorna. Smula sedan över fetaosten. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen ca 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Torrosta nötterna i stekpanna och strö dem över pajen. Ringla över lite honung.

Produkter

Relaterade recept