Feta och spenatpaj
Kategorier

Feta och spenatpaj

Ingredienser:
  • 2,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • Havssalt
  • 2 msk vatten
  • 50 g Smör
  • Fyllning:
  • 200 g chevre ost
  • 400 g färsk spenat
  • 200 g champinjoner
  • 1 gullök
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl valnötter
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, vatten och smör, låt degen vila  i kylskåp i ca 30 minuter.

  2. Smöra en springform på 25 Ø cm. Fördela smeten i formen, tryck ut smeten ut på kanterna. Grädda i 10 minuter. Ta ut formen.

  3. Fyllningen: Skala och hacka löken, stek i stekpanna. Skiva och stek champinjonerna. Bryn spenaten. Fördela allt på botten av pajskalet. Smula och strö över osten och valnötterna. Blanda ägg, grädde och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Häll över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter på 175 grader.

Produkter

Relaterade recept