Falafel med saffransris och granatäpple
Kategorier

Falafel med saffransris och granatäpple

Ingredienser:
  • 4 personer:
  • 3,5 dl Ewalies Glutefria Harissa Falafelmix - Se produkt
  • 3 dl kokhett vatten
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1-2 paket saffran
  • Granatäpplekärnor
  • Fikon och Tranbärs Chutney:
  • 250 g färska eller frysta tranbär
  • 8 torkade fikon
  • 0,5 dl råsocker
  • 4 msk tranbärsjuice
Gör så här:
  1. Blanda falafelmix med vatten och hackade nötter, låt därefter stå i ungefär 20 minuter. Rulla bollar av smeten och stek i rikligt med olja. Servera med saffransris toppat med granatäpplekärnor och chutney till!

    Fikon och Tranbärs Chutney:
    Blanda ihop ingredienserna och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Häll upp i ren glasburk och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp

Produkter

Relaterade recept