Lax och champinjonpaj
Kategorier

Lax och champinjonpaj

Ingredienser:
  • Botten:
  • 3 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1 dl teff
  • 1 msk fiberhusk
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg
  • Sesamfrö till formen
  • Fyllning:
  • 300 g rökt lax
  • 1 rödlök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 4 dl riven västerbotten
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Blanda ihop ingredienserna i degen låt degen vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen i smord form bröad med sesamfrö. Grädda i ugn 200 grader i 10 minuter.
    Skär laxen och den röda löken i ringar. Rengör och skiva champinjonerna. Fördela allt i det färdig gräddade pajskalet. Blanda ihop ägg, mjölk, riven ost, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen över pajskalet. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Produkter

Relaterade recept