Gröna och Matiga Falafelpannkakor
Kategorier

Gröna och Matiga Falafelpannkakor

Ingredienser:
  • 2 1/4 dl Ewalies Falafelmix - Se produkt
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk spirulinapulver (blanda ev i lite mer spirulina efter tycke och smak)
  • 1-2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 5 dl valfri mjölk
  • Frösmör:
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1-2 msk olivolja
  • Havssalt eller örtsalt
Gör så här:
  1. Blanda ihop falafelmix, fiberhusk, spirulinapulver, salt och bakpulver och vispa i hälften av mjölken. Vispa ned äggen och därefter resten av mjölken. Smeten ska bli slät och klumpfri. Låt smeten stå och svälla i ca 15-20 min och stek sedan i valfri olja eller smör.
    Ewalies Falafelmix har redan en god kryddning, så krydda bara med lite salt om du tycker att det behövs!

    Frösmör:
    Det här frösmöret är jätteenkelt att göra själv! Rosta sesamfrön och solroskärnor i torr stekpanna tills de fått lite färg. Mixa sedan i hushållsassistent eller blender tillsammans med olivolja och lite havssalt eller örtsalt. Du kan behöva mixa i flera minuter innan du fått ett jämnt och krämigt smör. Det går också fint att smaksätta frösmöret med torkade eller färska örter och citron.

    Recepttips och bild från Evelina på evelinasekologiska.se

Produkter

Relaterade recept