Ingredienser:
- 1 zucchini
- 1,5 dl sesammjöl
- 2,5 dl rårismjöl
- 0,5 dl olivolja
- 0,5 dl linfrö
- 0,5 dl pumpakärnor
- 1 tsk bikarbonat
- En nypa salt
- Basilikablad till dekoration
- Pumpapesto:
- 2 dl pumpakärnor
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl vatten
- 0,5 lime
- 1 vitlöksklyfta
- en nypa salt
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna med olivolja, riv ned zucchini med ett rivjärn i smeten. Smörj porslinsmuffins formar med olja (går lika bra med pappersformar). Lägg ett basilikablad på varje muffins. Grädda i ugn på 175 grader i ca 10 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Stickan skall vara torr.
Pumpapesto: mixa alla ingredienserna till en slät kräm i en mixer.