Zucchinimuffins med pumpapesto
Kategorier

Zucchinimuffins med pumpapesto

Ingredienser:
  • 1 zucchini
  • 1,5 dl sesammjöl
  • 2,5 dl rårismjöl
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 tsk bikarbonat
  • En nypa salt
  • Basilikablad till dekoration
  • Pumpapesto:
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • en nypa salt
Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna med olivolja, riv ned zucchini med ett rivjärn i smeten. Smörj porslinsmuffins formar med olja (går lika bra med pappersformar). Lägg ett basilikablad på varje muffins. Grädda i ugn på 175 grader i ca 10 minuter. Känn med en sticka att brödet är klart. Stickan skall vara torr.

  2. Pumpapesto: mixa alla ingredienserna till en slät kräm i en mixer.