Ingredienser:
- Botten:
- 2,5 dl ren havregryn
- 2,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
- 150 g laktosfritt smör
- 1 dl laktosfri kesella eller kvarg
- Fyllning:
- 200 g baby spenat
- 2 ägg
- 200 gram varmrökt lax
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 dl klippt dill
- Saften av en halv citron
- 1 msk dijonsenap
- Salt och peppar
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet i en bunke. Blanda i rumsvarmt smör och kesella. Blanda alltsammans så det blir en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. Grädda i ugn på 225 grader i 15 minuter. Blanda creme fraish och ägg, dijonsenap, saften av citron, salt och peppar. Bred ut spenaten i pajskalet, fördela små mums bitar av laxen jämnt över pajskalet. Bred över creme frasih blandningen. Grädda i ung i ytterligare 20 minuter. Strö över klippt dill innan servering.
Produkter