Laxpaj
Kategorier

Laxpaj

Ingredienser:
  • Botten:
  • 2,5 dl ren havregryn
  • 2,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 150 g laktosfritt smör
  • 1 dl laktosfri kesella eller kvarg
  • Fyllning:
  • 200 g baby spenat
  • 2 ägg
  • 200 gram varmrökt lax
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl klippt dill
  • Saften av en halv citron
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet i en bunke. Blanda i rumsvarmt smör och kesella. Blanda alltsammans så det blir en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. Grädda i ugn på 225 grader i 15 minuter. Blanda creme fraish och ägg, dijonsenap, saften av citron, salt och peppar. Bred ut spenaten i pajskalet, fördela små mums bitar av laxen jämnt över pajskalet. Bred över creme frasih blandningen. Grädda i ung i ytterligare 20 minuter. Strö över klippt dill innan servering.

Produkter

Relaterade recept