Hallon-Cashew gräddtårta
Kategorier

Hallon-Cashew gräddtårta

Ingredienser:
  • Botten:
  • 100 g smör, laktosfritt
  • 3 ägg
  • 3 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk fiberkusk
  • 2 tsk bakpulver
  • en nya flingsalt
  • 3 dl havremjölk
  • kokosolja till formarna
  • Fyllning:
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda, minst 2 timmar i vatten
  • 3 dl frysta hallon
  • Dekoration:
  • hallon, blåbär och vinbär eller andra bär och frukter som du tycker om
Gör så här:
  1. Till tårtan användes tre runda 12 cm formar.
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Blanda alla torra ingredienser utom råsocker. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Häll i mjölken i smöret, blanda smöret och mjölken, häll sedan blandningen i mjölblandningen. Låt stå i 3-4 minuter. Vispa ägg och råsocker, blanda sedan i smeten. Rör om ordentligt. Smörj formerna med kokosfett eller smör. Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 25 minuter.

  2. Låt kakan svalna, ta ur kakan ur formen, dela på mitten.
    Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötterna med hallon. Lägg botten av kakan på ett fat, bred cashewgrädde på, lägg på övre delen av kakan, bred cashewgrädde på, osv. när alla kakdelar är på plats. Bred cashewhallongrädde runt hela kakan, garnera med blåbär och andra bär som du tycker om. Låt kakan stå i kylskåp tills den serveras.

Produkter

Relaterade recept