- Botten:
- 3 msk smält kokosolja
- 3 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl Ewalie mjölmixl - Se produkt
- 1 dl pofibrer
- 0,5 dl råsocker
- 2 msk fiberkusk
- 2 tsk bakpulver
- en nya flingsalt
- 2,5 dl havremjölk
- kokosolja till formarna
- Fyllning:
- 2 dl cashewnötter, blötlagda, minst 2 timmar i vatten
- 2 dl frysta eller färska blåbär
- Chokladkräm:
- 50 g smält chokladkaka, 70 % cacao
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 tsk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa flingsalt
Till tårtan användes tre runda 12 cm formar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosfettet i en kastrull eller i mikron. Häll i mjölken och blanda kokosfettet och mjölken, häll sedan blandningen i mjölblandningen. Låt stå i 3-4 minuter. Dela vitan och gulan. Vispa vitan till ett hårt skum. Vispa gulan och sockret, blanda ned i smeten. Vänd ned äggviteskummet i smeten. Smörj formerna med kokosfett. Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna, ta ur kakan ur formen, dela på mitten.Häll av vattnet från cashewnötterna. Mixa cashewnötterna med blåbär. Lägg botten av kakan på ett fat, bred cashewgrädde på, lägg på övre delen av kakan, bred cashewgrädde på, osv. när alla kakdelar är på plats
Smält chokladen med mandelsmör, kokosfett i vattenbad eller i mikron. Blanda i honung, vaniljpulver och flingsalt.
Bred chokladkrämen runt hela kakan, garnera med blåbär och andra bär som du tycker om. Låt kakan stå i kylskåp minst 2 timmar innan servering så chokladen fått stelna till.