Ingredienser:
- 4 personer:
- 3,5 dl Ewalies Glutefria Harissa Falafelmix - Se produkt
- 3 dl kokhett vatten
- 1 dl hackade hasselnötter
- 1-2 paket saffran
- Granatäpplekärnor
- Fikon och Tranbärs Chutney:
- 250 g färska eller frysta tranbär
- 8 torkade fikon
- 0,5 dl råsocker
- 4 msk tranbärsjuice
Gör så här:
Blanda falafelmix med vatten och hackade nötter, låt därefter stå i ungefär 20 minuter. Rulla bollar av smeten och stek i rikligt med olja. Servera med saffransris toppat med granatäpplekärnor och chutney till!
Fikon och Tranbärs Chutney:
Blanda ihop ingredienserna och låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter. Häll upp i ren glasburk och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp
Produkter