Falafel
Kategorier

Falafel

Ingredienser:
  • 400 g en burk kokta kikärtor - Se produkt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök, riven
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 3-4 msk Ewalies mjölmix
  • 0,5 dl sesamfrön
  • Sesamolja eller rapsolja att steka i
Gör så här:
  1. Skala löken och riv den fint. Mixa de kokta, kalla kikärterna till en slät puré.  Rör ner den rivna löken, färsk hackad och torkad koriander, spiskummin, kajennpeppar, bakpulver, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken. Rör om ordentligt och ställ smeten i kyl 1 timme.

  2. Blanda ned mjölet i smeten och forma bollar med fuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och tryck till så att de fastnar. Ställ kallt i 15 minuter. Stek bollarna i olja. Server med grönsaker, avokadoröra, yoghurt och ajvar.

Produkter

Relaterade recept