- 200 g 70% chokladkaka
- 3 ägg
- 3-4 msk kokosfett
- 1,5 dl råsocker
- 2 dl Ewalie mjölmix - Se produkt
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2-3 rödbetor
- 2,5 dl hackade valnötter
- Topping:
- 100 g 70% chokladkaka
- 2 msk kokosfett
- Sesamfrö till formen
Vispa ägg och socker pösigt 3-4 minuter. Skala rödbetor och riv dem fint. Tillsätt till äggblandningen. Hacka valnötter grovt och tillsätt dem. Smörj och bröa en form (20×30 cm) med sesamfrö. Bryt chokladen i en bunke och tillsätt fettet. Smält i vattenbad på spisen eller i mikron några sekunder tills det har smält, försiktigt så det inte bränns. Vänd ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölet till ägg- och chokladblandningen. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i på 175 grader i ca 20-25 minuter tills rödbetskakan fått fin färg. Ta ut kakan och låt svalna i formen.
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke. Klicka i kokosfettet. Smält några sekunder i vattenbad eller i mikron. Rör det slätt. Bred över toppingen när kakan svalnat. Dra gärna med en gaffel genom chokladen så det blir ett fint mönster. Skär i rutor. Låt stå i kylskåp i någon timme innan servering så chokladtoppingen har stelnat.