Ingredienser:
- 6-8 st bröd
- 7,5 dl ljummet vatten
- 2 msk rapsolja
- 25 g jäst
- 1-2 msk honung
- 0,5 dl linfrön
- 2,5 dl ren havregryn
- 1 msk fiberhusk
- 0,5 dl nyponmjöl
- 5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
- 1,5 tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader. Smula sönder jästen i en bunke och blanda medvattnet, olja och honungen. Blanda de torra ingredienserna för sig, sedan blanda ned dem i degvätskan.
Smeten sväller inom några minuter till en deg. Så vispa ihop smeten snabbt. Låt degen stå i 10-15 minuter. Forma bollar med lätt fuktade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg över en bakduk och låt dem jäsa i ca 1,5 timme. Tänk på att glutenfritt inte jäser lika mycket som vetebröd. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 25 minuter. Låt svalna helt på galler innan du skär upp dem.
Produkter