Långpannebröd
Kategorier

Långpannebröd

6-8 bitar eller 12 skivor

Ingredienser:
  • 50 g smör, laktosfritt
  • 1 dl vispgrädde, laktosfri
  • 6 ägg
  • 1 dl pofibrer
  • 1,5 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 0,5 dl quinoaflingor
  • 0,5 dl linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nypor salt
  • 2 nypor kardemumma korn, grovmalen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
    Smält smöret i kastrull på spisen eller i mikron. Vispa ägg till en fluffig smet, ca 2 minuter. Blanda i grädde i smöret och häll ned blandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Klä en forma, 15×20 cm med bakplåtspapper, Bred ut smeten, strö över lite qunioaflingor. Grädda i ugn ca 30 minuter. Testa med en sticka i brödet, den skall inte vara kladdig.

Produkter

Relaterade recept