Fänkålskex
Kategorier

Fänkålskex

Ingredienser:
  • 1 dl quinoamjöl
  • 1 dl rårismjöl
  • 1 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk anisfrön
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Topping: flingsalt
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 150 varmluft. Blanda alla torra ingredienser med olivolja och vatten till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en bakplåtspapper ovanpå tryck ut degen med händerna eller med bakkavel tunt, ända ut i kanterna på plåten. Dra av pappret, toppa med flingsalt. Skär fyrkantiga kex. Grädda i mitten av ugnen i ca 55-60 minuter. Brödet skall vara hårt och sprött.

Produkter

Relaterade recept