Chiaknäcke
Kategorier

Chiaknäcke

Ingredienser:
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,75 dl ren havregryn
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk Ewalies mjölmix
 - Se produkt
  • 1 tsk salt

  • 5 dl vatten

  • Topping:
  • 1/2 dl vallmofrö
  • Flingsalt
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 160 varmluft. Blanda allt utom vallmofrön och flingsalt i en bunke. Bred ut smeten med en slickepott tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt vila i 5-10 minuter. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Brödet skall vara hårt och sprött.

Produkter