Nöt och chokladbars
Kategorier

Nöt och chokladbars

Ingredienser:
  • 150 g torkade osvavlade aprikoser
  • 50 g torkade fikon
  • 100 g valnötter
  • 100 g mandel
  • 3 dl havregryn, ren havre
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk honung eller agavesirap
  • 1 dl naturell laktosfri yoghurt eller havreyoghurt
  • 2 äggvitor
  • sesamfrö, till formen
  • 100 g chokladkaka, 70% cacao
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
    Lägg nötter i en skål med vatten, lägg de torkade frukterna i en annan skål med vatten, minst 2 timmar. Häll av vattnet och mixa nötter för sig och frukten för sig. Låt nötterna ha lite bitar kvar så det inte blir för fint mixat.

  2. Blanda samman nötter, frukt och de torra ingredienserna, äggvitan, honung och yoghurt till en smet. Tryck ut smeten i en smörad och bröad form med sesamfrö alternativt bakplåtsklädd form, 15×20 cm. Grädda i ugn i 15 minuter. Bryt chokladen i bitar och lägga över den varma kakan. När chokladen smält kan du bre ut den jämnt över kakan. Skär i bitar.

Produkter

Relaterade recept