Frukostlimpa med Durra
Kategorier

Frukostlimpa med Durra

Ingredienser:
  • 1 bröd
  • 25 g jäst
  • 8 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk honung
  • 5 dl durramjöl
  • 3 dl Ewalies mjölmix - Se produkt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 nypor havsalt
Gör så här:
  1. Smula jästen och blanda ut den i vattnet tillsammans med olja och honung. Blanda de torra ingredienser för sig och tillsätt till degvätskan. Vispa hastigt ihop till en smet som snabbt sväller till en deg. Använd ballongvisp eller elvisp. Låt degen stå i 5-10 minuter. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma degen till en limpa och lägg på plåten. Pudra ytan med lite durramjöl. Låt jäsa under bakduk i 90 minuter. Grädda i mitten av ugnen 225°C i ca 60-65 minuter. Stick brödet med en sticka, stickan skall vara torr.

Produkter

Relaterade recept