Danskt formbröd
Kategorier

Danskt formbröd

Ingredienser:
  • 2 dl Ewalie mjölmix - Se produkt
  • 0,5 dl nyponmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö, alt. 0,5 dl svart sesam och 0,5 dl vit sesam
  • 1 dl solrosfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1,5 dl rårismjöl
  • 1,5 dl filmjölk eller yoghurt
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 2,5dl kokande vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor salt
  • 25 g jäst
  • 0,5 rivet äpple
Gör så här:
  1. Blanda noga fiberhusk och fröerna och slå på det kokande vattnet. Låt stå i 5 minuter. Blanda i jästen.
    Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ned fiberhusk och fröröran. Rör ned övriga ingredienser. Blanda väl, gärna med degkrok. Smörj och bröa en avlång form, 1,5 liter. Häll i smeten i formen. Pudra bovete över brödet. Låt jäsa under plastfilm i 30 minuter.

  2. Grädda i ugn på 200 grader i ca 60 minuter. I varmluft ugn 175 grader i 50 minuter. Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under en bakduk.

Produkter

Relaterade recept