Formbröd
Kategorier

Formbröd

Ingredienser:
  • 5, 5 dl fingervarmt vatten
  • 15 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl rårismjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1,5 dl havremjöl av ren havre
  • 2 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vinäger
  • Sesamfrö till brödformen
Gör så här:
  1. Smörj en 1 ½ liter brödform med kokosfett. Bröa med sesamfrö, gärna vit och svart. Värm vattnet fingervarmt och mät upp vattnet och smula i jästen. Rör om tills jästen löst upp sig. Blanda i socker och salt. Rör om. Blanda i rårismjöl, havremjöl, teff och sojamjöl. Rör om. Låt stå och jäsa täckt med bak handduk i ca 30 minuter. Tillsätt vinäger. Blanda i pofiber, fiberhusk och bakpulver. Häll smeten direkt i formen så jäseffekten av vinäger och bakpulvret inte hinner försvinna. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt brödet svalna innan du skär i det.