Ingredienser:
- 5, 5 dl fingervarmt vatten
- 15 g jäst
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 2 dl rårismjöl
- 1 dl teffmjöl
- 1 dl sojamjöl
- 1,5 dl havremjöl av ren havre
- 2 dl pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vinäger
- Sesamfrö till brödformen
Gör så här:
Smörj en 1 ½ liter brödform med kokosfett. Bröa med sesamfrö, gärna vit och svart. Värm vattnet fingervarmt och mät upp vattnet och smula i jästen. Rör om tills jästen löst upp sig. Blanda i socker och salt. Rör om. Blanda i rårismjöl, havremjöl, teff och sojamjöl. Rör om. Låt stå och jäsa täckt med bak handduk i ca 30 minuter. Tillsätt vinäger. Blanda i pofiber, fiberhusk och bakpulver. Häll smeten direkt i formen så jäseffekten av vinäger och bakpulvret inte hinner försvinna. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter. Låt brödet svalna innan du skär i det.