- 12 st:
- 1 paket Ewalie Brödmix - Se produkt
- 6 dl valfri yoghurt (funkar både med vegetabilisk och animalisk)
- 1 msk olivolja
- 1 stort fint riven morot
- 1/2 - 4/4 dl mandelmjöl
- Blåbärssylt:
- 1 dl chiagelé
- 1 1/2 dl blåbär
- 1 msk agavesirap
- Äkta vaniljpulver
- Rivet skal från en liten citron
- Hasselnöttssmör:
- 200 g hasselnötter
- Agavesirap eller honung
- Havssalt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda Ewalies Glutenfria Brödmix i en bunke tillsammans med yoghurt, olivolja, riven morot och mandelmjöl. Blanda till en jämn smet. Ta fram plåt och bakplåtspapper och börja sedan forma bröden. Hett tips är att blöta händerna så att degen inte fastnar på fingrarna. Forma ca 12 st bröd och tryck tills sist fast lite Boveteflingor ovanpå varje bröd. Grädda i ca 20-25 min eller tills de känns klara. Låt sedan svalna av på galler.
Blåbärssylt:
Blanda ungefär en del chiafrön med nio delar vatten och låt sedan svälla i kylskåpet över natten för att få chiagelé. Mixa ihop gelén med blåbär, agavesirap, några nypor äkta vaniljpulver och citronskal.Hasselnöttssmör:
Rosta hasselnötter på ca 200 grader i mitten av ugnen i några minuter. Rör om då och då och så att de inte bränns. Gnugga sedan av det tunna skalet som börjat släppa i ugnen i en kökshandduk och mixa sedan nötterna länge (ca 5-10 min) i en hushållsassistent. Söta ev med agave eller honung (annat sötningsmedel går också bra) och ta i några nypor havssalt.Recepttips och bild från Evelina på evelinasekologiska.se