Ingredienser:
- Botten:
- 75 gram laktosfritt smör
- 2,5 dl granola - Se produkt
- Fyllning:
- 4 ägg
- 3 dl cremé fraiche
- 500 g laktosfri färskost
- 1 st citron, saft och skalet, gärna ekologisk
- 1 msk råsocker
- 1 tsk vanlijpulver
- Topping:
- 2 dl cremé fraiche
- 2 tsk vaniljpulver
- Dekorera med citronskal
Gör så här:
Blanda smör och granola. Tryck ut degen i en springform 24 cm. Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.
Vispa ägg och cremé fraish, färskost, riv skalet från citronen och pressa i saften, rör i råsocker och vanliljpulver. Häll i smeten i formen. Grädda i ugn 175 grader i ca 25 minuter.
Låt kakan svalna. Rör ihop cremé fraish och vaniljpulver, bred smeten över kakan. Riv citronskal och dekorera kakan med.
Produkter