Cheesecake
Kategorier

Cheesecake

Ingredienser:
  • Botten:
  • 100 g smör, laktosfritt
  • 1,5 dl Ewalies Musli, kanel - Se produkt
  • 0,5 dl blandande hackade nötter t ex mandel, cashewnöt och hasselnöt
  • Fyllning:
  • 400 g färksost, t ex Valios laktosfria Philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 2-3 msk citronsaft
  • Topping:
  • 1-2 dl creme fraiche, laktosfri
  • hallon eller andra bär som du tycker om
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
    Mixa Ewalie Musli, kanel och de hackade nötterna med smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm, som du smörat med laktosfritt smör eller kokosolja och bröat med sesamfrö.
    Grädda i ugnen i 5 minuter.

  2. Rör osten smidig med äggen, socker och citronsaft med elvisp. Häll smeten i formen, grädda på nytt i 25-30 minuter. Låt kakan svalna. Rör creme fraiche så den blir slät och lättarbetad. Bred den över kakan. Dekorera med bär. Låt kakan stå i kylskåp tills du serverar den.

Produkter