Mojito Cheesecake
Kategorier

Mojito Cheesecake

Ingredienser:
  • 4 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 200 g färskost (t ex Philadelphia ost)
  • 2 st lime saft och rivet skal
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 4 dl vispgrädde
  • Ev. 0,5 dl rom
  • Botten:
  • 2 dl Ewalies kanelmusli - Se produkt
  • 1 dl hackade nötter
  • 50 g smör
  • Dekorera:
  • Lime
  • Mynta
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker, blanda sedan ned grädde och ägg och vispa. Hacka mynta, blanda ned, riv limeskal och pressa i saften, eventuellt rom. Rör om. Blanda ingredienserna till botten. Rör om så att smöret fördelas jämnt med nötter och havregryn till en deg.

  2. Klä botten med plastfilm på en stor rund form eller flera mindre i olika storlek. Tryck ut botten degen och häll över smeten. Låt stå i frysen minst fem timmar innan servering. Lyft ut kakorna i formarna och lägg dem ovan på varandra, dekorera med mynta och lime. Låt stå framme ca 20-30 minuter innan serveringen så den smälter något.

Produkter

Relaterade recept