Granola och citroncheesecake
Kategorier

Granola och citroncheesecake

Ingredienser:
  • Botten:
  • 75 gram laktosfritt smör
  • 2,5 dl granola - Se produkt
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 3 dl cremé fraiche
  • 500 g laktosfri färskost
  • 1 st citron, saft och skalet, gärna ekologisk
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk vanlijpulver
  • Topping:
  • 2 dl cremé fraiche
  • 2 tsk vaniljpulver
  • Dekorera med citronskal
Gör så här:
  1. Blanda smör och granola. Tryck ut degen i en springform 24 cm. Grädda i ugn på 175 grader i 10 minuter.
    Vispa ägg och cremé fraish, färskost, riv skalet från citronen och pressa i saften, rör i råsocker och vanliljpulver. Häll i smeten i formen. Grädda i ugn 175 grader i ca 25 minuter.
    Låt kakan svalna. Rör ihop cremé fraish och vaniljpulver, bred smeten över kakan. Riv citronskal och dekorera kakan med.

Produkter

Relaterade recept