Ingredienser:
- 15 st:
- 4 dl Ewalies musli, kanel - Se produkt
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk äkta vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk kokossocker
- 15 st dadlar
- 3 msk jordnötssmör
- 2 msk kokosolja
- (1 msk hela linfrön+3/4 dl vatten)
- Kokosgrädde:
- Kokosmjölk
- Äkta vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda först de torra ingredienserna. Blanda sedan linfrön med vatten och låt sjuda i kastrull i ca 5 min (perfekt bindemedel till kakorna sedan). Häll därefter i alla ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en jämn smet. Om smeten skulle kännas torr är det bara att ta i någon extra matskedar jordnötssmör. Forma smeten till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan kakorna grädda i 10 minuter. För knaprigare kakor är det bara att låta dem stå i ugnen på eftervärme när den svalnat av lite!
Kokosgrädde:
Ta det tjocka lagret från en förpackning kokosmjölk och vispar samman med lite vaniljpulver.Recepttip och bild från Evelina på evelinasekologiska.se
Produkter