Ingredienser:
- 4 dl Ewalie brödmix - Se produkt
- 2,5 dl rapsolja
- 3 ägg
- 4 dl rivna morötter
- 1 dl råsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 dl
- Topping:
- 2 dl färskost
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 citron, rivet skal
- 2 morötter, rivna, används till dekor
- 1 dl valnötter
Gör så här:
Blanda Ewalies brödmix, bakpulver och kanel med olja. Vispa ägg och råsocker. Rör ner de torra ingredienserna. Hacka valnötterna och skala och riv sedan morötterna. Blanda ner valnötterna och morötterna i smeten. Rör om ordentligt. Smöra en ugnsfast form med löstagbar kant och bröa med sesamfrö. Häll smeten i formen och grädda i ugn på 200 grader i 40–45 minuter. Medan kakan svalnar, blanda färskost, crème fraiche, vaniljpulver och rivet citronskal i en skål. Bred blandningen över kakan och dekorera med rivna eller svarvade morötter.
Produkter