Ingredienser:
- Botten:
- 6 ägg
- 1 dl honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,5 dl kokosfett
- 4,5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- Topping:
- Laktosfri grädde eller sojagrädde
- Jordgubbar
- Mynta eller citronmellis
Gör så här:
Smöra en springform, 22 cm med koksfett och sesam eller kokosflingor.
Dela äggen. Vispa vitan till ett hårt skum. Vispa gulan med honung. Smält kokosfettet och häll ned i den gula smeten. Vänd ned äggvitesmeten försiktigt i den gula smeten. Blanda i mandelmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Häll i smeten i formen och grädda i ugn 175 grader i 40 minuter.Vispa laktosfrigrädde eller sojagrädde. Dela kakan. Mosa jordgubbar och blanda med lite grädde. Bred jordgubbsgrädden på botten kakan och lägg den andra delen ovanpå. Bred grädde runt kakan och dekorera med jordgubbar, citron melis eller mynta
Produkter