- 2 1/4 dl Ewalies Falafelmix - Se produkt
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk spirulinapulver (blanda ev i lite mer spirulina efter tycke och smak)
- 1-2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 5 dl valfri mjölk
- Frösmör:
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1-2 msk olivolja
- Havssalt eller örtsalt
Blanda ihop falafelmix, fiberhusk, spirulinapulver, salt och bakpulver och vispa i hälften av mjölken. Vispa ned äggen och därefter resten av mjölken. Smeten ska bli slät och klumpfri. Låt smeten stå och svälla i ca 15-20 min och stek sedan i valfri olja eller smör.
Ewalies Falafelmix har redan en god kryddning, så krydda bara med lite salt om du tycker att det behövs!Frösmör:
Det här frösmöret är jätteenkelt att göra själv! Rosta sesamfrön och solroskärnor i torr stekpanna tills de fått lite färg. Mixa sedan i hushållsassistent eller blender tillsammans med olivolja och lite havssalt eller örtsalt. Du kan behöva mixa i flera minuter innan du fått ett jämnt och krämigt smör. Det går också fint att smaksätta frösmöret med torkade eller färska örter och citron.Recepttips och bild från Evelina på evelinasekologiska.se