Müslikakor med Kokosgrädde & Blåbär
Kategorier

Müslikakor med Kokosgrädde & Blåbär

Ingredienser:
  • 15 st:
  • 4 dl Ewalies musli, kanel - Se produkt
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 15 st dadlar
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 msk kokosolja
  • (1 msk hela linfrön+3/4 dl vatten)
  • Kokosgrädde:
  • Kokosmjölk
  • Äkta vaniljpulver
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 190 grader. Blanda först de torra ingredienserna. Blanda sedan linfrön med vatten och låt sjuda i kastrull i ca 5 min (perfekt bindemedel till kakorna sedan). Häll därefter i alla ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en jämn smet. Om smeten skulle kännas torr är det bara att ta i någon extra matskedar jordnötssmör. Forma smeten till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan kakorna grädda i 10 minuter. För knaprigare kakor är det bara att låta dem stå i ugnen på eftervärme när den svalnat av lite!

  2. Kokosgrädde:
    Ta det tjocka lagret från en förpackning kokosmjölk och vispar samman med lite vaniljpulver.

    Recepttip och bild från Evelina på evelinasekologiska.se

Produkter

Relaterade recept