Glutenfria Semlor
Kategorier

Glutenfria Semlor

Ca 10 stycken
25 g jäst
75 g smör
2½ dl mjölk
1 msk fiberhusk (psylliumfröskal)
1 dl socker
1 tsk kardemumma
1 krm salt
1 ägg
2,5 dl rårismjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 dl qunioamjöl
knappt 1 tsk hjorthornsalt

Pensling:
1 ägg

Fyllning:
mandelmassa
mjölk
vispgrädde

Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 250 grader
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader.
Rör ihop jäst, kardemumma, fiberhusk, salt och socker i en bunke.
Rör ner degvätskan i bunken och låt stå ca 10 minuter.
Blanda ihop hjorthornsalt och det mesta av mjölet. Arbeta ner mjölblandningen i degen. Spara resterande mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i bunken ca 30 minuter med plastfilm över.

5 Strö ut resten av mjölet på din arbetsbänk. Lägg ut degen och fördela i tiodelar. Rulla snabbt ihop till bullar och låt dem jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa täckt med bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bullarna i ugnen ca 10 minuter, låt dem sedan svalna under bakduk.
Före servering:
Skär av toppen på bullen. Gröp ur bullen så att det blir ett hål. Lägg det du gröpt ur i en skål och blanda med mandelmassa och lite mjölk, rör om ordentligt. Vispa grädde. Lägg mandelmassesmeten i hålet i bullen och på med grädde. Lägg på brödlocket och pudra med florsocker.