Ingredienser:
- Två plåtar:
- 1 påse Ewalie Glutenfri Knäckemix - Se produkt
- 6 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk mald kanel
- 1 ½ tsk mald kryddnejlika
- 1 ½ tsk mald kardemumma
- 2 tsk mald ingefära
- 3 dl gräddfil
- 200 g ädelost
Gör så här:
Blanda påsens innehåll med vatten och olja, låt stå i ca 4 timmar. Blanda i pepparkakskryddor. Baka enligt instruktion på påsen. Tips, bred ut smeten genom att lägga ett bakplåtspapper ovanpå och kavla eller tryck ut smeten jämnt så hela plåten täcks.
Ädelostkräm:
Blanda gräddfil och ädelost med mixerstav eller gaffel, lägg en klick på en bit knäcke, toppa gärna med en bit färskt fikon eller fikonmarmelad.
Produkter