Mandelskorpor
Kategorier

Mandelskorpor

ca 30-35 st

Ingredienser:
  • 75 g smör, smält
  • 3 hela ägg
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 9 mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 dl hackad mandel
  • 3 tsk kanel
Gör så här:
  1. Vispa smör, ägg, gulor och socker. Tillsätt de torra ingredienser. Blanda allt noggrant.
    Dela i två delar och rulla. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg degrullarna på plåten. Platta till dem något. Grädda i ugn 170 grader i 20 minuter. Ta ut och skär fina skivor, gärna lite snett.
    Sänk ugnsvärmen till 120°. Grädda ytterligare i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.

Produkter

Relaterade recept